Startpagina Tuin

Kwart van de Belgen tuiniert dagelijks of wekelijks

Een kwart van de Belgen werkt dagelijks of wekelijks in de tuin. Dat is iets minder dan het gemiddelde van bijna 1 op de 3 wereldwijd. Een en ander blijkt donderdag uit een onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK in 17 landen.

Leestijd : 2 min

Uit de cijfers komt naar voor dat 22 pct van de Belgen minstens een keer per maand in de tuin werkt, 28 pct doet dat minder dan een keer per maand en een kwart van de Belgen tuiniert nooit.

Mannen werken vaker in de tuin dan vrouwen en tuinieren blijkt voorts erg populair bij 60-plussers te zijn: 31 pct kan je elke dag of minstens een keer peer week in hun tuin terugvinden. Bij veertigers en vijftigers is dat 29 pct.

In België zijn het, net als in de rest van de onderzochte landen, vooral huiseigenaars die bezig zijn in hun tuin. Opmerkelijk is ook dat vooral mensen uit gezinnen met kinderen vaker in de tuin werken. Ook mensen met een hoog inkomen tuinieren vaker.

GfK ondervroeg voor de studie online meer dan 23.000 mensen in 17 landen, en dat in de zomer van 2017. Uit het onderzoek blijkt dat Australiërs de grootste tuiniers zijn: 45 pct van de bevolking tuiniert er dagelijks of wekelijks. China, Mexico, de Verenigde Staten en Duitsland vervolledigen de top 5.

De landen met het hoogste percentage van inwoners die beweren nooit te tuinieren zijn Zuid-Korea, waar net iets meer dan de helft van de bevolking nooit tuiniert, Japan (46 pct), Spanje (44 pct), Rusland (40 pct) en Argentinië (33 pct).

Belga

Lees ook in Tuin

Het nieuwe moestuinseizoen staat voor de deur

Tuin Door de zachte temperaturen belooft het in 2024 een vroeg seizoen te worden. De enthousiaste moestuinier voelt zich in deze periode zoals een kind in de weken voor Sinterklaas: voorzichtig bladerend door de catalogi van zaadhuizen en tuincentra op zoek naar nieuwigheden en curiosa, hier en daar aankruisend welk ras of soort men in het komende seizoen wel eens wil uit proberen.
Meer artikelen bekijken