Startpagina Bieten

Suikerbiettelers zitten nog meer tussen hamer en aambeeld door oorlog in Oekraïne

Tegen de achtergrond van de huidige oorlog in Oekraïne luidt de Confederatie van de Belgische Bietenplanters (CBB) de noodklok. De suikerbietsector kent al 5 jaar crisis en er komen daar nu nog gestegen productiekosten bij. De sector komt klem te zitten tussen hoge kosten en lage suikerprijzen.

Net als haar Europese collega's betuigt de CBB haar solidariteit met het Oekraïense volk, de landbouwers en de suikerindustrie die te lijden hebben onder de oorlog.

“In de context van het conflict in Oekraïne moet Europa meer dan ooit haar ambitie van voedsel- en energiesoevereiniteit en haar rol in de wereldvoedselbalans waarmaken”, aldus de CBB. “De bietentelers zullen zich blijven inzetten voor dit doel en blijven zorgen voor de productie van essentiële...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bieten

Behandel tijdig tegen onkruid en slakken in bieten

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) bemerkt dat de voorbije weersomstandigheden hebben bijgedragen aan een snelle opkomst en ontwikkeling van de onkruiden in bietenvelden. Ze benadrukken dat onkruid behandeld moet worden van zodra het zichtbaar is.
Meer artikelen bekijken