Startpagina Veeteelt

Belgische vleesproductie tussen 2017 en 2021 met 3% gestegen

In België is in 2021 ruim 1,8 miljoen ton vlees geproduceerd, een stijging met 3 % ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van Waals minister van Landbouw Willy Borsus (MR).

Leestijd : 1 min

De cijfers variëren wel sterk naargelang de diersoort. Voor runderen gaat het om een daling van 12%, terwijl het aantal in België geslachte varkens met 9% toenam. De vleesconsumptie is de afgelopen tien jaar met 9% gedaald. Varkensvlees maakt nog altijd meer dan de helft van de totale vleesconsumptie in België uit. Belgen eten gemiddeld ook meer vlees dan inwoners van andere EU-lidstaten.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken