Startpagina Edito

Edito: Een nieuw pleidooi voor ‘lekker én fair van bij ons’

De Belgische vleesverwerking is een voorbeeld van topkwaliteit en duurzame productie. Net als de primaire productie staat ook deze sector onder zware druk. De machtige positie van de retail is daarbij stuitend.

De Belgische vleesverwerkende sector, vertegenwoordigd door de federatie Fenavian, zit vandaag (ook) in zwaar weer. Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian, trok tijdens een webinar georganiseerd door de Belgische vereniging van landbouwjournalisten, dan ook aan de alarmbel. Fenavian, dat sinds enkele jaren ook de producenten van andere eiwitten vertegenwoordigt, zou nochtans in feeststemming moeten zijn... de federatie bestaat dit jaar immers 85 jaar. “Onze 180 leden ontstonden zowat allemaal uit Belgische familiebedrijven...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken