BelOrta veilt eerste snijbonen van het jaar

Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig.
Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig. - Foto: BelOrta

Vrijdagochtend,25 maart, veilde BelOrta de eerste serresnijbonen van het seizoen. Ze werden aangeleverd door Paul Van Hoof (De Bossen). In 2021 werd er bij BelOrta meer dan 150.000 kg snijbonen aangevoerd.

De snijboon is familie van de sperzieboon maar is groter en stugger. Dit is de reden dat hij doorgaans klaargemaakt en geserveerd wordt in schuine reepjes. De snijboon ontleent zijn naam dan ook van deze serveringswijze. Tegenwoordig worden snijbonen echter meer en meer in hun geheel geserveerd aangezien de textuur zachter wordt.

Veel recepten mogelijk

Net zoals veel andere groenten kunnen ook de snijbonen op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Je kan ze koken, bakken, stoven, stomen,… Dankzij de milde, niet-overheersende smaak van deze bonen kan je ze in zo goed als elke bereiding toevoegen als extra groene, gezonde toets.

Voedzaam

Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten, vezels en vitamine K. Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig en passen perfect in de groeiende tendens naar seizoensgebonden, lokaal én duurzaam geteeld. Snijbonen kunnen los gekocht worden op de klok. Ook aankoop op bestelling en in kleinverpakking is mogelijk.

BelOrta-MV

Meest recent

Meest recent