Startpagina Edito

Edito: De melkboer versus de mazoutboer

De brandstoffenmarkt vertoont verrassende gelijkenissen met de land- en tuinbouwmarkten. Weliswaar zijn er ook belangrijke verschillen. Ook in de brandstoffensector vergt het immers politieke moed om vastgeroeste systemen aan te passen.

België kent een unieke situatie op de brandstoffenmarkt, zo leerden we in een verhelderend gesprek met Johan Mattart, algemeen directeur van de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaren (Brafco). Toch is Brafco daar niet gelukkig mee. Er zijn situaties waarin brandstoffenhandelaren duurder inkopen dan verkopen. Uiteraard is dit niet goed voor de leefbaarheid van hun sector. Het liefst hebben ze een systeem waar aan de kostprijs nog een marge wordt toegevoegd om zo tot de verkoopprijs te komen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken