Startpagina Melkvee

Tour de Crème bundelt 18 adressen met hoeve-ijs

Tour de Crème is een provinciaal netwerk dat 18 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een pittoreske fiets- of wandeltocht in de buurt.

Leestijd : 1 min

“Tour de Crème bestaat nu al 6 jaar. En de familie groeit”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Op dit moment bundelt het netwerk 18 adressen waar de liefhebber van hoeve- of streekijs kan genieten. Dat is het hoogste aantal sinds de start in 2017. De melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. Dit jaar zijn er 2 nieuwe adressen waar men schapenijs kan verkrijgen. Ideaal voor mensen met een koemelkintolerantie.”

tour de creme

Wist je dat 62% van de Vlaams-Brabanders in de eerste plaats kiest voor een bolletje vanille-ijs? Dat blijkt uit een rondvraag bij leden van het netwerk Tour de Crème.

“Daarna mag het iets frivoler want het leeuwendeel van de bezoekers vraagt 2 bolletjes”, weet gedeputeerde Tom Dehaene. “Daarbij één absolute topper. Liefst één op 4 opteert voor stracciatella als tweede smaak. Elk adres heeft ook een lokale specialiteit, zoals ijs op basis van kinderbueno, gekonfijte gember of rabarber. We raden iedereen aan om dit zelf te ontdekken”.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Melkvee

Met 8 melkrobots hebben we eindelijk terug wat meer vrije tijd

Melkvee Naar aanleiding van Wereldmelkdag op 1 juni gingen we op bezoek bij de familie Vleugels uit Meerhout. Sinds februari staan er op hun bedrijf 8 gloednieuwe melkrobots te pronken. Tien jaar lang combineerden ze robotmelken met een melkstal. Nu gaan alle 500 koeien 3 keer per dag naar de robot.
Meer artikelen bekijken