Startpagina Vleesvee

Vijf sublieme BWB-kampioenen in Ravels

Na een succesvolle eerste veeprijskamp van het Belgische witblauwras in 2020, mocht een tweede editie niet ontbreken op de Agridagen 2022.

Leestijd : 2 min

Op zondag 22 mei stonden er maar liefst 67 dieren van 18 verschillende fokkers klaar om de arena te betreden.

Stieren

Voor de categorie stieren tussen 4 en 30 maand waren er 3 reeksen. Orlando van de Heidebloem van Frederik Faes uit Mol, mocht het als jongste opnemen in het kampioenschap. Van de familie Meer-Peeters uit Millen stonden Roy en Rafa van de Sluizenweg te popelen om het kampioenslint in de wacht te slepen.

De jury duidde de goed bevleesde Complice De Spy zoon Rafa Van de Sluizenweg aan als kampioen.

Vaarskalveren

Ook bij de vaarskalveren van 4 tot 12 maanden was de strijd na 3 fraaie reeksen zeer belovend voor een kampioenschap met 3 dieren. Tom Smets uit Mol mocht samen met Delta van de Dekshoeven als eerste aantreden. Ze werden gevolgd door Peggy van de Hememrijksehei en door Regen van de Sluizenweg van de familie Meers-Peeters. Na wikken en wegen bekroonde Stan Oostvogels uit het Hoogstraten tezamen met Peggy van de Hemelrijksehei zich tot kampioen. Door haar complete brede bouw en bespiering kan de Drako De Cenfontaine dochter, de jury imponeren.

Vaarzen

Thijs Raymond uit Pelt met Quincy van ’T Herent en Stan Oostvogels met Paulien Van De Hemelrijksehei, traden aan in het kampioenschap vaarzen van 12 tot 22 maanden. Door haar grootte en een zeer sterke rug, kon Quincy van ‘T Herent als dochter van Hazard vd Pannemeers het kampioenslint in de wacht slepen.

Vrouwelijke dieren

Bij de vrouwelijke dieren tussen 20 en 44 maanden mochten opnieuw 3 sublieme dieren de arena betreden. Delphine Van De Heidebloem van Frederik Faes uit Mol mocht het kampioenslint in ontvangst nemen. Dochter van Jet-Set Van Den Hondelee straalde breedte uit, en dit met een compleet beenwerk. Paul Anthonissen uit Wuustwezel met Pithaque vd Noordwateringshoeve en Noa van de Sluizenweg van de familie Meers-Peeters, waren verdienstelijke eredames.

Koeien

In de reeks van koeien waren er slechts 2 dieren. Dara de Spy van Ceursters comm vlo in Merksplas met als fokker Van Bellegem D, en mede-eigenaar Matthias Willems uit Merksplas traden als eerste aan. Paul Anthonissen volgde, met Navina vd Noordwateringshoeve (v. Litige Du Sart ,en wist de jury– Filip Ally en Rudi Lambert – te overtuigen door haar complete bouw en mocht dus de kampioenstitel op haar naam schrijven.

De vele bezoekers konden opnieuw genieten van een mooie show, zodat de deelnemers en organisatie tevreden kunnen terugblikken op de tweede interprovinciale show tijdens de Agridagen 2022.

Danny Hereijgers

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken