Startpagina Vleesvee

Uitslag nationale landbouwprijskamp Vilvoorde 2022

De 169ste jaarmarkt van Vilvoorde vond plaats op maandag 9 mei. Een honderdtal dieren werden voor de gelegenheid ingeschreven voor de prijskamp en beoordeeld door Hubert Meskens, Roger Van der Straeten, Armand Willems en Frans Wuytack.

Leestijd : 1 min

Dieren van het Chipohof uit Humbeek/Grimbergen brachten 3 kampioenen voort. De eerste kampioen werd Arbre de Waleffes (Selenium) bij de jonge stieren. Hij ging Ravono vd Sluizerweg (Balisto) van Anny Meers en Marc Peters vooraf, net als Paris van de Otterhoeve (Courtois) van Hedwig Redant.

Kampioen stieren: Pomadour vh Chipohof (Resistant) – eig. Andries Lv, Humbeek.
Kampioen stieren: Pomadour vh Chipohof (Resistant) – eig. Andries Lv, Humbeek. - Foto: Olivia Germeau

De tweede weerhouden kampioen was Pomadour van het Chipohof (Resistant) bij de volwassen stieren. Hij eindigde voor Ronny Retro van het Chipohof (Karasko) van dezelfde kweker.

De derde kampioen noteerden we bij de kalfvaarzen, met Primavera van het Chipohof (Attribut). Zij ging Orfa (Idefix) vooraf, net als Émeraude de Spy (Vidal) en Gwendolyn (Volcan) van Kristof De Winne en Couronne de Thiboumont (Esperanto) van Ludo Robberechts.

Jeugdkampioen stieren: Arbre de Waleffes (Selenium) – eig. Andries Lv, Humbeek.
Jeugdkampioen stieren: Arbre de Waleffes (Selenium) – eig. Andries Lv, Humbeek. - Foto: Olivia Germeau

Peter Van Moer uit Sint-Gillis-Waas kreeg goud in de categorie ‘jeugdkampioenschap vaarzen’ met Jasmina du Coin (Balisto). Ze ging Regen vd Sluizerweg (Darko) vooraf en Quinta (Vidal) van Kristof De Winne, Jalousie du Coin (Darko) en Lola Lisa van de Breehoeve (G-Star) van Ludo Robberechts, Silouette van het Chipohof (Idefix) van Andries Lv.

Kampioen kalfvaarzen: Primavera vh Chipohof (Attribut) – eig. Andries Lv, Humbeek.
Kampioen kalfvaarzen: Primavera vh Chipohof (Attribut) – eig. Andries Lv, Humbeek. - Foto: Olivia Germeau

Finaal won Ludo Robberechts uit Perk het kampioenschap bij de koeien met Granny van de Bieshoop (Casper). Zij eindigde voor Orphelia van het Chipohof (Solennel) en Nefertete van het Chipohof (Shériff) van Andries Lv.

Jeugdkampioen vaarzen: Jasmina du Coin (Balisto) – eig. Peter Van Moer, Sint-Gillis-Waas.
Jeugdkampioen vaarzen: Jasmina du Coin (Balisto) – eig. Peter Van Moer, Sint-Gillis-Waas. - Foto: Olivia Germeau

Olivia Germeau - TD

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken