Startpagina Voor ons gezin

Quiche met pladijs, kruiden en erwtjes

Hoofdgerecht voor vier personen. Quiche gaat lekker snel, en met de tips uit dit recept hou je het deeg heerlijk krokant. Dankzij de toegevoegde tijm en de balsamico-azijn wordt het net dat ietsje anders van smaak. Dit keer kiezen we voor vis, maar dan wel van Belgische origine: de pladijs.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

400 g pladijs, filet, opgerold

200 g erwtjes

20 muntblaadjes

½ bosje bieslook

3 takjes dille

4 eieren

1 dl room

1 snufje anijspoeder

peper en zout

1 koffielepel pastis

Voor het deeg:

300 g bloem

150 g boter

4 takjes tijm

1 ei

1 el balsamicoazijn

4 el water

boter en bloem voor de vorm

Recept

Blancheer de erwtjes gedurende 3 minuten in gezouten water of stoom ze gaar. Maak het deeg als volgt: Doe 250 g bloem in een keukenrobot met de in vlokjes verdeelde boter, de blaadjes van de tijmtakjes, een snufje zout en peper en mix tot een korrelig deeg. Voeg er het ei, de balsamicoazijn, het water en de rest van de boter bij. Mix tot het deeg een bol vormt. Plaats het deeg even koel weg.

Meng de eieren met de room, voeg er peper en zout, het anijspoeder, de pastis en de gehakte kruiden bij. Rol het deeg uit. Boter een hoge quichevorm in en bestuif met bloem. Doe het uitgerolde deeg in de vorm. Leg er bakpapier in, leg hierop gedroogde bonen of bakknikkers en “blind”bak het zanddeeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Verwijder de bonen en het bakpapier. Vul de taartbodem met de opgerolde visfilet en het eiermengsel en doe er de erwtjes bovenop. Plaats opnieuw in de oven en bak nog 30 minuten verder. Serveer met een jonge sla met verse kruiden en kruidenvinaigrette.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken