Startpagina Voor ons gezin

Aardappelsoep met Filet d'Anvers

Soep voor vier personen. Aardappelen hoeven geen tweederangsrol te spelen in soep. Dat bewijst dit stevige decemberrecept. Je bent gegarandeerd klaar voor de winter! Na zo’n tien minuutjes voorbereidingstijd heb je nog een half uur nodig om af te werken.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

6 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)

100 g filet d'Anvers

2 grote preistengels

2 uien

1 l groentebouillon

2 el boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken. Verwijder het preigroen en snijd ook het preiwit en de uien in dobbelsteentjes. Bak de prei en de uien in een klein beetje goede boter. Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Laat al roerend nog enkele minuten bakken.

Voeg de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken met het deksel op de kom. Snijd ondertussen de filet d'Anvers in fijne snippers en bak ze knapperig in een antikleefpan. Mix de soep en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer de soep met enkele knapperige snippers filet d'Anvers.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken