Startpagina Fruit

Ondanks extra politiepatrouilles in Wellen toch kersen gestolen

In een kersenplantage in Wellen is zaterdagochtend ondanks aangekondigde extra politiepatrouilles toch een diefstal vastgesteld. Aan de Steenweg in Wellen is rond 5.30 uur door onbekenden over een afstand van 50 m een onbekende hoeveelheid kersen geplukt en meegenomen. Dat maakte de politie van de zone Kanton Borgloon maandag bekend.

Leestijd : 1 min

De politiezones Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en van het Kanton Borgloon hadden vrijdag laten weten dat er extra patrouilles op pad gingen gaan om diefstallen in fruitplantages tegen te gaan. Elk jaar zijn de kersenplantages in Zuid-Limburg het doelwit van dievenbendes. Van de fruittelers worden er jaarlijks duizenden kilo's gestolen.

De politie van Sint-Truiden zette naast camerabewaking wijkagenten en bijkomende patrouilles in. "In onze politiezone lopen veel mooie verkavelingswegen tussen de plantages. Passanten laten zich verleiden om snel kersen te proeven, maar de afgelopen jaren kregen we ook meerdere meldingen van grotere fruitdiefstallen. Onze ploegen zullen dan ook actief controleren op de verkavelingswegen", zo liet de politie van het Kanton Borgloon (Alken, Borgloon, Wellen, Heers en Kortessem) weten.

Belga

Lees ook in Fruit

Digifruit zorgt voor betere bewaring van appelen en peren

Fruit Optiflux ontwikkelde, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en onderzoekspartners KU Leuven en VCBT, slimme technologie voor het beter bewaren van hard fruit in koelcellen. Dankzij het innovatieproject ‘Digifruit’ kan de fruitboer op een efficiëntere, goedkopere en gezondere manier appelen en peren bewaren.
Meer artikelen bekijken