Startpagina Fruit

Ondanks extra politiepatrouilles in Wellen toch kersen gestolen

In een kersenplantage in Wellen is zaterdagochtend ondanks aangekondigde extra politiepatrouilles toch een diefstal vastgesteld. Aan de Steenweg in Wellen is rond 5.30 uur door onbekenden over een afstand van 50 m een onbekende hoeveelheid kersen geplukt en meegenomen. Dat maakte de politie van de zone Kanton Borgloon maandag bekend.

Leestijd : 1 min

De politiezones Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en van het Kanton Borgloon hadden vrijdag laten weten dat er extra patrouilles op pad gingen gaan om diefstallen in fruitplantages tegen te gaan. Elk jaar zijn de kersenplantages in Zuid-Limburg het doelwit van dievenbendes. Van de fruittelers worden er jaarlijks duizenden kilo's gestolen.

De politie van Sint-Truiden zette naast camerabewaking wijkagenten en bijkomende patrouilles in. "In onze politiezone lopen veel mooie verkavelingswegen tussen de plantages. Passanten laten zich verleiden om snel kersen te proeven, maar de afgelopen jaren kregen we ook meerdere meldingen van grotere fruitdiefstallen. Onze ploegen zullen dan ook actief controleren op de verkavelingswegen", zo liet de politie van het Kanton Borgloon (Alken, Borgloon, Wellen, Heers en Kortessem) weten.

Belga

Lees ook in Fruit

Steeds meer ‘eeuwige’ PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa

Fruit Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo's melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de 20 onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.
Meer artikelen bekijken