Startpagina RULA Sierteelt

René Denis: gebeten door innovatie

Vlaanderen heeft een bedrijf dat in de voorhoede zit inzake biologische spitstechnologie. Denis-Plants is gespecialiseerd in het op maat vermeerderen en afharden van exotische kamer- en tuinplanten. Elk jaar verkoopt het bedrijf 12 miljoen jongplanten van afgerond 800 verschillende variëteiten. De groei in omzet is nog niet ten einde.

Het bedrijf uit Lochristi haalt in laboratoria ‘embryo’s’ uit exotische planten, vermeerdert die en laat die in een pipet met zeewierextract vertakken en wortel schieten tot ze klaar zijn om als kleine stekjes in turfpluggen te groeien. “Die embryo’s zijn eigenlijk de groeipunten waaruit bij een plant de nieuwe bladeren ontstaan. Wat wij doen, is een vorm van in vitro klonen van dat genetisch materiaal van planten. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. In onze labo’s in België onderzoeken we hoe die embryo’s zich het best ontwikkelen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Sierteelt

In de Jardin des Sens spelen bloemen een belangrijke rol

RULA Sierteelt Marguerite de Crayencour komt uit Brussel, maar het is in Bornival, een deelgemeente van Nijvel, dat haar spade, kruiwagen en hark nu thuis zijn. Ze kweekt er geen groenten, maar bloemen, en niet alleen voor het mooie uitzicht. Haar bloemen worden bewonderd, men kan ervan genieten en ze doen ons goed.
Meer artikelen bekijken