Startpagina Actueel

Innovatieplatform voor eiwitten uit microbiële fermentatie

In Gent is The ProteInn Club boven de doopvont gehouden, een innovatieplatform voor eiwitten gemaakt via fermentatie-gebaseerde productieprocessen.

The ProteInn Club, met de ‘inn’ van innovatie. Kenniscentra UGent, Capture, ILVO en de pilootfaciliteit Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) zetten hun schouders onder het innovatieplatform.

De ambitie is een aanzienlijke duurzaamheidswinst te boeken in de eiwitwereld door versneld nieuwe waardeketens op industriële schaal te realiseren, gestoeld op onderzoek en ontwikkeling. 27 bedrijven tonen al ernstige interesse. Zowel de Vlaamse overheid, de provincie Oost-Vlaanderen als de stad Gent (via het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken