Spiesje van lamsvlees met kruidenmayonaise

Spiesje van lamsvlees met kruidenmayonaise

Wat heb je nodig?

Voor de spiesjes:

700 g lamsschouders zonder been

2 rode uien

2 teentjes knoflook

3 el olijfolie

2 el peterselie (platte)

peper

zout

Voor de kruidenmayonaise:

2 eidooiers

1 el mosterd

250 ml zonnebloemolie

2 tl citroensap

3 el bieslook

1 el fijngehakte sjalot

1 el fijngehakte dragon

peper

zout

2 el yoghurt

Hoe ga je te werk?

Marineer het vlees:

Snijd het vlees in kleine blokjes van 2 op 2 cm en doe ze een kom.

Overgiet met de olijfolie. Hak de platte peterselie fijn en strooi over het vlees. Voeg de geperste look toe, kruid met peper en zout en meng het geheel goed.

Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten.

Bereid de kruidenmayonaise:

Klop de eigelen los samen met de mosterd. Voeg beetje bij beetje de plantaardige olie toe en klop met een klopper of mix met de soepmixer tot een mooi gebonden saus.

Roer er het citroensap en de yoghurt onder. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg tot slot de fijngehakte kruiden en het sjalotje voorzichtig onder de mayonaise.

Maak de spiesjes:

Rijg de gemarineerde vleesblokjes met de rode ui aan stokjes.

Afwerking

Bak de brochettes aan alle zijden op een hete grill of op de barbecue. Kruid met zout en peper.

Serveer de lamsbrochettes met de kruidenmayonaise.

Lekker met een salade en stokbrood. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent