Startpagina Edito

Edito: Aan dezelfde kar trekken, maar in een andere richting

Het stikstofdossier, dat zelfs een openbaar debat lijkt te zijn geworden, blijft de actualiteit beheersen. Iedere betrokkene uit zijn visie en wil helpen. Zo trekt iedereen aan dezelfde kar, maar volgens ons wel in een andere richting.

Fedagrim manifesteerde zich vorige week door de volksvertegenwoordigers in het Vlaams parlement aan te schrijven en te vragen om oog te hebben voor oplossingen om de stikstofdepositie aan te pakken, in plaats van te focussen op ‘het probleem’. Daags nadien kwam eindelijk de goedkeuring om het Wetenschappelijk Comité Veeteelt op te richten. Dit is nodig om emissiearme stalsystemen en de nodige meetprotocollen goed te keuren. Fedagrim trekt dus aan de spreekwoordelijke kar die de gepersonaliseerde nummerplaat ‘stikstofdossier’ draagt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken