Startpagina Actueel

Droogte zorgt voor grote verliezen in West-Vlaamse landbouwsector

De droogte en bijgevolg lage grondwaterstanden en debieten zorgen in West-Vlaanderen voor grote verliezen in de landbouwsector. Dat zegt het Algemeen Boerensyndicaat naar aanleiding van het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Daaruit blijkt dat er in de provincie historisch lage debieten zijn gemeten.

De grondwaterstanden en debieten in West-Vlaamse waterlopen zijn er slecht aan toe. Dat heeft een grote impact op de landbouw in de provincie, waar in grote mate aan groenteteelt wordt gedaan. "Die sector is heel zwaar getroffen, want groenten zijn dure vruchten. Landbouwers rekenen op een redelijk rendement om uit de kosten te geraken. De verliezen hebben dus meteen een grote impact in West Vlaanderen", zegt Guy Depraetere van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS).

Grote verliezen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken