Startpagina Voor ons gezin

Chinezen lusten geen Europese kaas meer

China blokkeert sinds enkele weken de import van zachte kazen als Camembert, Brie en Roquefort. Peking is er niet van overtuigd dat de schimmels in de lekkernijen veilig zijn voor consumptie, maar de Kamer van Koophandel van de EU in China vindt dat geen geldige reden en vraagt om het importverbod te herzien.

Leestijd : 1 min

"Europese kaas werd in China decennialang geïmporteerd zonder problemen", zegt de Kamer in een persbericht. Bovendien werkt Brussel al twee jaar nauw samen met de Chinese autoriteiten om veiligheidsnormen voor voedsel te herzien, klink het.

Die nieuwe normen moeten de Chinees-Europese kaashandel op lange termijn een kader bieden, maar Brussel vraagt dat China op korte termijn actie onderneemt en opnieuw Europese kazen invoert.

Zuivel hoort in principe niet echt tot het dieet van de gemiddelde Chinees, maar de laatste jaren zijn kazen als mozzarella wel populairder geworden, omdat westerse gerechten als pizza er hun intrede hebben gedaan. Scherpe schimmelkazen zijn meestal wel nog voorbehouden voor chique restaurants of supermarkten met een buitenlands doelpubliek.

Belga

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken