Startpagina Tuin

De lekkerste aardbeien kweek je zelf

Groenten en fruit van eigen oogst smaken vaak beter dan de groenten en het fruit die men koopt in de winkel. Enerzijds zal dit wel te maken hebben met een stukje trots over het zelf gekweekte voedsel, anderzijds heeft dit ook te maken met de grondsoort, de bemesting, de manier van telen en de rassenkeuze van de moestuinier en de beroepskweker.

Voor aardbeien komt daar nog bij dat ze niet lang bewaren en dus het best zo vers mogelijk gegeten worden. Natuurlijk heeft de beroepskweker het voordeel van de ervaring en de stielkennis, waardoor hij perfect gevormde en kwaliteitsvolle aardbeien kan aanbieden op de markt. Conclusie: de lekkerste aardbeien kweek je zelf, mits een beetje kennis.

De aardbeiplant in de verschillende seizoenen

Bij de teelt van groenten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken