Startpagina Melkvee

De Eikenhoeve, een plaats van rust en boerenverstand

In Kontich baten Gert Cools en Karen Hoefkens samen met de ouders van Karen de Eikenhoeve uit, een familiaal melkveebedrijf waarop ze de 4de generatie zijn. Het streven naar de mooiste koeien zit in hun bloed, want ze doen net als de vorige generatie regelmatig mee aan prijskampen. Twee jaar geleden startte het koppel ook met de productie van hun eigen yoghurt, en daarnaast lopen er ook enkele zorggasten rond.

Karen en Gert stapten in 2020 in de landbouw toen ze een samenuitbating aangingen met Alfons Hoefkens en Marleen De Voegt, de ouders van Karen. Het koppel plande al langer om mee in het boerenleven te stappen, en toen was het eindelijk zo ver.

Prijskampen

Al 4 generaties lang wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit van de veestapel. Door te werken met KI kan Gert steeds de stier kiezen met een mooi exterieur, maar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken