Startpagina Vleesvee

Slachthuis Izegem zegt situatie zeer ernstig te nemen

De directie van het slachthuis in Izegem werd gisterenavond op de hoogste gesteld dat er undercoverbeelden werden gemaakt in het slachthuis. Deze ochtend om 6u konden zij de beelden zelf voor het eerst bekijken via de media.

Leestijd : 1 min

Louis Verbist, zaakvoerder slachthuis Izegem: sommige van deze beelden kunnen absoluut niet door de beugel. Natuurlijk zijn wij daar zelf door geschokt. Wij nemen dit zeer ernstig en wij zullen er alles aan doen opdat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren.

Zoals was afgesproken binnen het convenant dat de sectorfederatie FEBEV met Minister Weyts heeft afgesloten, zou het slachthuis van Izegem voor het einde van het jaar een doorlichting krijgen. De directie heeft beslist om hier met onmiddellijke ingang werk van te maken. De afdeling Dier & Welzijn van de Thomas More hogeschool zal vanaf morgenvroeg 13 september starten met een doorgedreven audit op basis waarvan een compleet actieplan zal worden opgemaakt.

De directie stelt nu alles in het werk om samen met de medewerkers, de klanten en andere betrokkenen de situatie te beheren en zal daarom voorlopig geen verdere interviews geven.

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken