Startpagina Tuin

Spinazie: de ideale nateelt voor de herfst of de winter

Spinazie is een gezonde en gemakkelijk te telen groente, die we nog tot eind september kunnen zaaien in de volle grond. Wie een serre in de tuin heeft, kan ook in de winter (oktober tot januari) spinazie zaaien en oogsten. Het is – zeker in het voor- en najaar – een gemakkelijke teelt, die echter wel de nodige eisen stelt aan de bodem en die in droge periodes (intussen weten we wat dat betekent) veel baat heeft bij een flinke gietbeurt.

Vaak wordt spinazie als voor- of nateelt van een ander gewas gezaaid. Hou echter rekening met de vruchtafwisseling om problemen met ziektes en bodemvermoeidheid te vermijden. Goede nateelten voor spinazie zijn andere bladgewassen (sla) of koolsoorten. Omgekeerd is spinazie een goede nateelt van bladgewassen of bloemkool.

Botanisch

Spinazie (Spinacia oleracea) behoort tot de familie van de Chenopodiaceae of de ganzevoetfamilie. Het is een snelgroeiende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken