Startpagina Akkerbouw

Donkere wolken boven PotatoEurope

Voor een bezoek aan PotatoEurope werd eerst aangeraden om laarzen mee te nemen, omdat het terrein zo nat was. Later werd in Emmeloord (NL) en omstreken storm aangekondigd en werd besloten het evenement vandaag toch maar af te lassen. Landbouwleven kon in de ‘stilte voor de storm’ (gisteren) toch nog even binnen voor een blik op PotatoEurope. Het contrast tussen het verlaten (en nogal modderig) terrein met de propere, grote machines kon niet groter zijn.

Leestijd : 1 min

Vandaag werd normaal het startschot gegeven voor PotatoEurope. Maar met verwachte windstoten van 100 km/u en een windkracht van 10 Beaufort werd het woord ‘pukkelpoptoestanden’ al gauw in de mond genomen. De storm en de schade tijdens Pukkelpop in 2011 is duidelijk bij onze noorderburen blijven hangen. Ook nu zouden de tenten de stevige wind niet aankunnen en zijn ze dus niet veilig voor het vele personeel, de bezoekers en de exposanten. Er zat dus niets anders op dan het hele evenement vandaag af te lassen. Heel het terrein is vandaag volledig afgesloten.

Landbouwleven was echter al aanwezig de dag ervoor en maakt het mogelijk hun lezers toch een kleine blik te geven op het terrein en de vele uitgestalde machines.

14 september zou het evenement wel doorgaan met een aangepast programma. Hou de site www.potatoeurope.nl dus in de gaten

Lees ook in Akkerbouw

Gouverneur en Antwerpse deputatie ontvangen eerste witte asperges uit volle grond

Groenten Op donderdag 25 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Ze brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Dat doen ze zo goed als elk jaar sinds 1993. Provinciegouverneur Cathy Berx (cd&v) is ridder in het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de eerste asperges te ontvangen.
Meer artikelen bekijken