Gegrilde varkensschoudermet tomatensalsa en maïs
Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa. Je hebt een uurtje nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
4 sneden varkensschouders
4 maïskolven
150 g kerstomaten
1 rode ui
1 bosje koriander
1 limoen (sap)
1 limoen
2 el geroosterde pijnboompitten
olijfolie
peper
zout
Voor de vleesrub
2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
2 tl Italiaanse kruiden
1 el knoflookpoeder
0,50 tl komijnpoeder
2 el honing
2 teentjes knoflook
olijfolie
zout
Hoe ga je te werk?
Maak de vleesrub:
Pers de knoflook fijn en meng met alle ingrediënten voor de vleesrub onder elkaar.
Bestrijk er het vlees langs beide kanten mee en laat 15 minuten rusten.
Maak de tomatensalsa:
Bestrijk de maïskolven met wat olie en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ. Keer ze regelmatig om en laat afkoelen.
Snijd de kerstomaten in partjes. Snipper de rode ui fijn.
Snijd de koriander fijn.
Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolven. Meng er de kerstomaten, rode ui, koriander, limoensap, pijnboompitten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
Voor het vlees:
Gril het vlees goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ, zo’n 5-tal minuten per kant. Keer regelmatig om.
Afwerking:
Serveer de salsa bij de gegrilde steaks en geef er extra limoenpartjes bij.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be