Startpagina Uw stem

Opinie: Van ‘waanzin’ naar ‘onzin’...

De jonge varkenshouder Thomas Moors reageerde op zijn Facebook-pagina op de Pano-uitzending ‘Boer zoekt toekomst’ van 21 september. Als vrije ondernemer maakt hij immers zijn eigen keuzes!

Leestijd : 2 min

Van boerenbashen naar Boerenbondbashen...

Wat voor Pano als een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek zal beschouwd worden, voelt voor mij als jonge en overigens trotse varkenshouder aan als het goedje waarmee ik in het voorjaar de vruchtbaarheid van de akkers mee opwaardeer...

Zoals elke gezonde ondernemer moet ook de landbouwer bedrijfskeuzes maken.

Elk bedrijf kijkt naar wat kan in zijn of haar omgeving en bouwt zich uit in een bedrijfsmodel waarin de ondernemer zich goed voelt.

Ik ben als vrije ondernemer ook klant bij verschillende instanties van de zogenoemde MRBB (Maatschappij van Roerend Bezit van de Boerenbond). Niet omdat ik mij daartoe verplicht voel, maar omdat ik tevreden ben van hun dienstverlening.

Was ik dit niet, dan zou ik als boer zijnde geen goede ondernemer zijn om bij die instanties te blijven!

Ik ben de 15e generatie die het familiaal varkensbedrijf thuis verder mag uitbouwen. Ik zou 2 kletsen achter men oren krijgen en 12 voorvaderen die zich omkeren in hun graf als ik mij ooit laat verplichten een bepaalde richting uit te gaan waar ik zelf niet 100% achtersta.

De Boerenbond verdedigt de belangen van de boeren, de enigsten die kunnen beoordelen of ze dit goed of slecht doen zijn de boeren zelf, geen zelfverklaarde Boerenbond-expert van de Bond Beter Leefmilieu!

Ik ben een trotse boer en een trotse Boerenbonder, en voor mijn part mag iedereen het weten!

Thomas Moors

Lees ook in Uw stem

Opinie: Landbouwonderzoeker, kijk eens over het hek!

Uw stem Juni is voor studenten traditioneel een maand vol examens. Voor landbouwonderzoekers is het dan weer een maand vol veldbezoeken. Overal te lande tonen wetenschappers dan de resultaten van hun werk in hun living labs. Onderzoek dat in Vlaanderen bijzonder divers is. Van op natuur gebaseerde oplossingen tot spitstechnologie, van voedselbossen tot vertical farming, alles komt aan bod.
Meer artikelen bekijken