Wat heb je nodig?
1 ajuin
1 teentje knoflook
400 g courgettes
5 takjes platte peterselie
3 eieren
120 g bloem
120 g volle yoghurt
1 kl bakpoeder
120 g hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
70 g de Flandrien Grand Cru
60 ml olijfolie
1 scheutje olijfolie
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook.
Rasp de courgette grof, leg op een handdoek en wring het vocht er volledig uit. Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht.
Laat afkoelen.
Snijd of rasp de oude kaas fijn.
Klop de eieren los met de bloem, yoghurt, bakpoeder, de zachte schapenkaas en 60 ml olijfolie.
Meng hieronder de gebakken ui, courgette en harde kaas. Kruid met peper en zout.
Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20-25 minuten.
Tip: Bekleed enkele cupcakevormpjes met een sneetje ontbijtspek alvorens het beslag te verdelen.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be