Startpagina Pluimvee

BioForum organiseert wedstrijd voor mooiste biologische kippenuitloop

Op Werelddierendag lanceerde BioForum de wedstrijd "De mooiste kippenweide 2022". Met deze wedstrijd wil de sectororganisatie laten zien hoe biologische pluimveehouders het welzijn van hun kippen vooropstellen.

Leestijd : 1 min

Kippen zijn van nature echte bosvogels. Daarom hebben steeds meer biologische pluimveehouders de afgelopen jaren volop allerlei soorten bomen, struiken en planten aangeplant. Om dat ook zichtbaar te maken naar consumenten, organiseert BioForum deze wedstrijd. BioForum wil de consumenten bewust maken van de inspanningen die biologische pluimveehouders doen voor het welzijn van hun dieren.

Een professionele jury selecteerde 3 Vlaamse biologische pluimveehouders die in een filmpje vertellen hoe zij de uitloop van hun stallen hebben ingericht. Consumenten kunnen tot en met zondag 23 oktober stemmen op hun favoriet en maken daarbij kans op een biopakket.

De wedstrijd levert 2 winnaars op: er is een publieksprijs en een juryprijs die de meer professionele aspecten van de uitlopen beoordeelt. De vakjury heeft ook alle inzendingen bekeken en daaruit 3 finalisten geselecteerd.

Wil je meer informatie, ook over de finalisten, en wil je stemmen, dan vind je dat op de site van BioForum.

BioForum

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken