Startpagina Melkvee

Milcobel-notering stijgt nog

De Raad van Bestuur van Milcobel heeft beslist om de melkprijs voor de augustus-leveringen te verhogen tot een standaardprijs van 35,00 euro/100 l, hetzij 38,13 euro/100 l reëel uitbetaald voor een gestandaardiseerde levering.

Leestijd : 1 min

Dat is de derde maand op rij dat die melkprijs weer stijgt. Het is bovendien meer dan de meest recente prijspiek van afgelopen december (standaardprijs 34 €).

Eiwitfractie

baart zorgen

In een korte bespreking wijst de coöperatie er op dat de huidige melkprijs gebaseerd blijft op een zeer goede valorisatie uit de combinatie ‘kaas + room.’ De zuivelmarkt wordt nog steeds sterk gedomineerd door hoge vetprijzen. “De eiwitfractie daarentegen baart zorgen: de prijzen voor mager melkpoeder zakken inmiddels weg onder het niveau van de interventieprijs”, zo ziet het bedrijf.

De standaardprijs is de prijs voor melk met de wettelijk bepaalde referentiegehaltes voor vet en eiwit van respectievelijk 42 g/l en 34 g/l.

De reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering komt bij Milcobel als volgt tot stand: Een leveringsomvang van 500.000 liter op jaarbasis, vetgehalte 43 g/l en eiwitgehalte 35 g/l., IKM-gecertificeerd ( sinds 1 mei 2016 is de vroegere IKM-premie geïntegreerd in de standaardprijs), kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml en geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Lees ook in Melkvee

Hooibeekhoeve pakt hittestress in de melkveehouderij aan

Melkvee Hooibeekhoeve focust zich binnen het project Life ACLIMA op melkveehouders en put daarbij uit actueel onderzoek en ervaringen in de eigen stallen. Ook al lijkt de zomer nog veraf, het is nu een heel goed moment om al te anticiperen op een warme zomer.
Meer artikelen bekijken