Startpagina Melkvee

Nieuwe brochure helpt melkveehouders zuivelproducten verkopen

Een melkveehouder die hoevemelk verwerkt en zelf de zuivelproducten wil verkopen, heeft daarvoor heel wat kennis en vaardigheden nodig. Steunpunt Korte Keten bracht ervaren hoevezuivelaars samen in een lerend netwerk om hun expertise te bundelen. Dit resulteerde in een handige brochure vol tips en tricks, waar nieuwe collega’s hun voordeel mee kunnen doen.

Op 24 oktober kregen de eerste hoevezuivelaars de kersverse brochure overhandigd in het bijzijn van Antwerps gedeputeerde voor Landbouw, Kathleen Helsen. Deze publicatie kwam er met steun van de provincie Antwerpen. Caroline Vermeiren van de IJshoeve in Bevel kon er getuigen hoezeer het lerend netwerk haar heeft geholpen en blijft helpen bij het runnen en verder uitbouwen van haar bedrijf.

Ann Detelder, manager Steunpunt Korte Keten: “Het is belangrijk dat melkveehouders leren hoe ze doordacht kunnen investeren in hoevezuivel....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken