Startpagina Actueel

Opinie: bedenkingen bij het nieuwe mestactieplan

Heel wat lezers van Landbouwleven hebben bedenkingen bij de voorstellen voor het nieuwe mestactieplan van minister Demir. Hieronder leest u één van de ingezonden reacties.

Leestijd : 3 min

Het zevende mestactieplan van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is bijna klaar.

Waterkwaliteit en verkiezingen

De reden van dit nieuwe MAP is volgens Demir altijd maar weer: om de waterkwaliteit te verbeteren.

Waarom wil zij de waterkwaliteit verbeteren? Niet omdat het water nu zo slecht is zoals zij beweert, maar wel omdat zij heel goed weet dat iedere inwoner van Vlaanderen water gebruikt en dat iedereen wil dat de kwaliteit van het water goed is, en nog beter, dat dit zeer goed uitkomt om stemmen te ronselen voor de volgende verkiezingen.

Van de boeren moet zij al geen stemmen meer verwachten (maar die had ze eerder ook niet), maar van alle partijen wil zij stemmen afpakken om zo het grootste stemmenkanon te worden in Vlaanderen om zo de felbegeerde portefeuille van eerste minister te bemachtigen. Want... nu al is Bart Dewever Vooruit aan het opvrijen om een coalitie te kunnen vormen, moesten cd&v en Open VLD de pijp aan Maarten geven.

Boeren als boosdoener

Waarom worden de boeren altijd maar aangewezen als de boosdoener??

Waarom worden de heel slechte resultaten van de stalen die genomen worden van de gemeentelijke en stedelijke waterzuiveringsinstallaties nooit gepubliceerd??

Iedere burger gebruikt water en vervuilt water. Alle resten van wasproducten, schoonheidsproducten, reinigingsproducten komen in de riolen terecht. In de zuiveringsinstallaties kunnen ze dit niet proper krijgen, hoewel de overheid aan de bevolking de indruk wil geven dat dit wel lukt. Ook de uitlaat van auto's laat sporen na, die dan via de straten in de grachten terechtkomen en ons water verontreinigen.

Waarom worden in de bossen nooit stalen genomen, en als die mochten genomen zijn, waarom worden de uitslagen van die stalen nooit gepubliceerd?

Waarom is het altijd de boer die de boosdoener is? Waarom worden er nooit waarschuwingen gegeven aan de burgers van ons Vlaanderen? Het gaat allemaal om stemmen. Neen, de burger moet je gerust laten. Met boeren pesten verlies je geen stemmen.

Christus hebben ze destijds aan het kruis genageld en Hem laten afzien tot hij na een lange doodsstrijd overleden is. Gelukkig is hij kunnen verrijzen uit de doden.

De boeren worden ook aan het kruis genageld, ze laten die afzien tot ze vroeg of laat zullen sterven. Van verrijzen zal er geen sprake meer zijn.

Goede landbouwgrond gaat verloren

Wij moeten ons gelukkig achten dat wij in een land wonen waar het mogelijk is om voedsel te produceren. Meer dan drie vierde van de wereld bestaat uit oceanen, rotsen, stenen, woestijnen, moerassen, vulkanen, kortom allemaal gronden waarop het onmogelijk is ook maar iets te produceren. Een groot deel van de wereld heeft dan nog een klimaat waarin het ook niet mogelijk is om voedsel te produceren: grote hitte, grote koude, moessonregens, enzomeer.

De 6 m grond langs grachten en beken, die Demir wil afpakken van de boeren, zal niets verbeteren aan de waterkwaliteit, maar zal er alleen voor zorgen dat er duizenden hectaren goede landbouwgrond verloren gaan voor de toekomst. Het volgende plan van Demir is dan die 6 m te onteigenen (ondertussen is die waardeloos en kost die niks) en dan vol te planten met hagen en bomen.

Wij gaan naar een regelrechte hongersnood.

Wil men binnen 15 jaar nog brood op tafel hebben, dan ga je van goeden huize moeten zijn, want betaalbaar zal dit niet meer zijn.

Demir beweert dat zij nooit honger zal lijden, maar zullen haar kiezers geen honger lijden??

Met vriendelijke groeten,

M.T.M.

Lees ook in Actueel

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken