Startpagina Voor ons gezin

Dutch baby met gekarameliseerde peer en perencompote

Een Dutch baby is een pannenkoek uit de oven. Met dit recept maak je een heerlijke versie met gekarameliseerde peer en perencompote. Je hebt wel 55 minuten nodig om 1 pannenkoek te bereiden

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

Voor de perencompote:

1 peer (Doyenne)

1 cm gember

2 kardemompeultjes

water

Voor de gekarameliseerde peer:

2 el boter

2 el suiker

1 peer (Doyenne)

Voor het beslag:

60 g bloem

125 ml volle melk

2 eieren

2 el suiker

1 zakje vanillesuiker

zout

2 el boter

1 citroen

Bereiding:

Maak de perencompote:

Schil en snijd de peer en gember in kleine stukjes.

Doe ze in een steelpan samen met de kardemompeulen en een scheutje water. Stoof gaar. Voeg er nog wat water aan toe indien nodig.

Maak het beslag:

Verwarm de oven samen met de pan voor op 220° C

Doe de bloem, melk, eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een mengkom en mix glad. Laat 10 minuten rusten.

Haal de pan uit de oven en laat 2 el boter smelten in de pan. Giet het beslag in de pan en zet de pan terug in de oven. Bak de pannenkoek 10 minuten luchtig en goudbruin in de oven.

Maak de gekarameliseerde peer:

Smelt 2 el boter in een pan en voeg er de suiker aan toe. Laat karamelliseren. Snijd ondertussen de peer in vier en laat karamelliseren in de pan.

Afwerken:

Haal de pannenkoek uit de oven en serveer met de compote en de warme gekarameliseerde peer en overgiet met de karamel.

Rasp één citroen over de pannenkoek en pers er ½ citroen over.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken