Startpagina Actueel

Landbouwers houden kleine, serene actie bij boomplantactie in Brecht

In de vallei van de Wehagenbeek, op terreinen van het Vlaams Departement Omgeving, plantten donderdag 10 november enkele scholieren van Brecht 3.000 bomen in aanwezigheid van burgemeester Sven Deckers (N-VA), de Antwerpse Bosgordel en het Vlaams Departement Omgeving. Ook enkele boeren waren aanwezig, om hun bezorgdheid te tonen over het verlies van landbouwgrond aan natuur.

Leestijd : 1 min

De landbouwers deelden tijdens de boomplantactie rode zakdoeken uit aan de kinderen en alle aanwezigen en gaven hen een flyer met ‘wist je datjes’ en raadseltjes gelinkt aan een positief imago van de land- en tuinbouw.

De land- en tuinbouwers wilden de aanwezigen bijbrengen dat er een aantal decennia geleden nog aan landbouw gedaan kon worden in en tussen natuurgebieden, maar vandaag heerst er een dreiging tussen natuur en landbouw. De boeren zijn bang voor de uitbreidingen van verbindingen tussen natuurgebieden, want dat zal weer maar eens beperkingen opleggen aan omliggende land- en tuinbouwbedrijven.

Met de actie trachten de land- en tuinbouwers aandacht te vragen aan de consument opdat de land- en tuinbouw in België niet zou verdwijnen. België heeft de meest innovatieve, duurzame, dagelijkse, diervriendelijke en lokale productie van voedsel, maar de toekomst van de land- en tuinbouwbedrijven komt in het gedrang door te strenge regelgeving.

Landelijke Toekomst

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken