Startpagina Actueel

Groene Kring en Rikolto zoeken een uitweg uit het gepolariseerde voedseldebat

Op maandag 21 november organiseerden Groene Kring en Rikolto in Lokeren een keukentafelgesprek tussen 7 jonge boeren en 7 jonge studenten van verschillende Vlaamse universiteiten.

Met die keukentafelgesprekken wilden de organisaties jongeren een plaats bieden om op een respectvolle manier hun ideeën over de toekomst van voedsel en voedselproductie te bespreken.

Voor de keukentafelgesprekken van start gingen, brachten de deelnemers een bezoek aan het melkveebedrijf van de familie Gansbeke. Daar kregen ze een inkijk in de werking van de boerderij en leerden ze meer over de geschiedenis van het bedrijf.

Eerder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

‘Omwille van de markt en arbeidskosten keerden we terug naar gangbaar’

Akkerbouw Akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Henry van der Woerd uit Urk is vooral pootgoedteler, maar teelt ook nog diverse andere gewassen. Bijzonder is dat hij na 17 jaar biologisch te zijn geweest, weer teruggekeerd is naar gangbaar. Van der Woerd: “De biologische markt stagneerde, Duitsland wordt wat biologisch betreft steeds zelfvoorzienender, en de arbeidskosten bleven maar stijgen. Dus heb ik vorig jaar besloten om het roer om te gooien.”
Meer artikelen bekijken