Startpagina Bieten

Bietentelers, pas op voor nachtvorst!

Het KMI en verschillende klimaatmodellen kondigen voor de komende dagen 's nachts minimale temperaturen onder 0°C aan. Bescherm dus uw bieten correct.

Leestijd : 1 min

Correct geplaatste Toptex-zeilen geven een voldoende bescherming tegen tijdelijke lichte vorst (tot -4 °C). Controleer de bevestiging van de zeilen om de bescherming te garanderen.

Wij herinneren u eraan dat de bescherming van bietenhopen tegen vorst verplicht is volgens de interprofessionele akkoorden. Wees alert voor de afdekadviezen die via uw fabrieken worden gegeven. We herinneren u er ook aan dat men geen bevroren bieten (temperatuur onder -4 °C) moet rooien. Als de bietenkoppen bevroren zijn, moet men enkele dagen wachten om het bietenweefsel te laten herstellen.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Grootschalige Franse test om suikerbieten te beschermen tegen vergelingsziekte

Bieten In Frankrijk wordt dit jaar een grootschalige test georganiseerd voor de biologische bestrijding van de vergelingsziekte bij suikerbieten. 500 ha bietenvelden wordt behandeld met kairomonen (feromoonachtige stoffen die een geur verspreiden). De kairomonen moeten de bladluizen weghouden van de planten, zodat de ziekte minder optreedt of dat behandeling met insecticide pas later nodig is.
Meer artikelen bekijken