Werktuigendagen openen onder stralende zon

Werktuigendagen openen onder stralende zon

De heer Van Keerberghen wees naar de voorlichtingsfunctie die de Werktuigendagen willen vervullen op technisch-economisch vlak. Machines komen bewonderen en vergelijken is het doel van de beurs. De informatie die de landbouwer hier vergaart kan hij mee huiswaarts nemen en gebruiken binnen zijn bedrijfsvoering.

Er worden dit jaar twee speciale accenten gelegd: het eerste is het onderwerken van groenbemesters. Hierom werd er een demo georganiseerd bij aanvang van de beurs. Een tiental exposanten toonden hier enkele machines in actie. Ieder werktuig werkte op zijn manier de groenbemester onder. Aan het publiek om te oordelen over het bekomen resultaat.

Een tweede klemtoon werd gelegd op het landschap. De burgemeester van de stad Oudenaarde wijst zo op het mooie landschap in en rond Oudenaarde. Voor hem vormen landbouw en wielrennen een perfect huwelijk in Oudenaarde. De wielerklassieker ‘De Ronde van Vlaanderen’ doet immers de stad Oudenaarde alle eer aan. Hier zijn het de landbouwers die mee voor het prachtige landschap zorgen.

De Werktuigendagen hebben een echt internationaal kantje: zo is deze editie zelfs de Tsjechische Boerenbond aanwezig en is er een beursexposant uit Australië afgezakt richting Vlaamse Ardennen.

Vlaams minister van Landbouw, Joke Schauvliege, woonde de officiële opening bij en gaf aan trots en fier te zijn op de kennis die getoond wordt op de Werktuigendagen. Het verheugt haar ook dat de landbouwers elkaar ontmoeten en laten zien wat de sector waard is.

T.D. & M.V.

Meest recent

Meest recent