Startpagina Smart farming

EU-proefproject evalueert digitale landbouwoplossingen

Het EU-proefproject QuantiFarm is gelanceerd met als doel de effecten van digitalisering in de landbouw te beoordelen. Het zal een kader ontwikkelen en inzetten om de effectiviteit en prestaties van digitale hulpmiddelen te evalueren die beloven de landbouw te moderniseren.

Hoe weten we wat de beste technologie is voor een bepaalde boerderij? Dat is de vraag die leidde tot het basisprincipe van QuantiFarm, een nieuw EU-project dat wil weten of en hoe goed digitale tools presteren in de commerciële landbouw.

Uitgerust met een budget van 7,4 miljoen euro, medegefinancierd door de Europese Unie, zal het project worden uitgevoerd door 32 partners in 20 landen. Het project is in juli 2022 van start gegaan en zal drieënhalf jaar lopen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Smart farming

Weloverwogen investeren in gps-systemen

Mechanisatie De combinatie van investeringssteun (VLIF) en ecomaatregelen ter ondersteuning van precisielandbouw wakkert de interesse in gps-systemen bij akkerbouwers aan. Boer-enadviseur.be peilde naar de aankoopbereidheid bij een tweehonderdtal landbouwers uit Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken