Startpagina Fruit

Fruittelers plannen tractorenprotest

Fruittelers trekken maandag in colonne met hun tractoren richting Brussel, om te protesteren tegen de lage prijzen die ze voor hun producten krijgen.

Leestijd : 1 min

Het protest gaat uit van Actiegroep Fruittelers en van Cepifruit. Ze willen protesteren tegen de grote marges die de winkelketens realiseren op de kap van de fruittelers.

De fruittelers plannen een colonne van enkele tientallen tractoren die maandag vanaf 6 uur vanuit het Luikse Glaaien via Sint-Truiden richting Brussel trekt, naar de hoofdzetel van handelsfederatie Comeos in Oudergem.

Na toespraken aan Comeos willen de actievoerders naar een supermarkt trekken, om daar klanten en supermarkten te sensibiliseren over de prijzen.

Belga/SN

Lees ook in Fruit

BelOrta klaar voor de toekomst met gloednieuw sorteercentrum

Fruit Op vrijdag 25 augustus heeft BelOrta het gloednieuwe geautomatiseerde sorteercentrum voor appels en peren op de site te Borgloon officieel geopend. Het nieuwe sorteercentrum markeert een belangrijke mijlpaal voor de coöperatie en de Belgische appel- en peersector. Ook Minister van Landbouw, Jo Brouns, was van de partij.
Meer artikelen bekijken