Startpagina Fruit

Fruittelers plannen tractorenprotest

Fruittelers trekken maandag in colonne met hun tractoren richting Brussel, om te protesteren tegen de lage prijzen die ze voor hun producten krijgen.

Leestijd : 1 min

Het protest gaat uit van Actiegroep Fruittelers en van Cepifruit. Ze willen protesteren tegen de grote marges die de winkelketens realiseren op de kap van de fruittelers.

De fruittelers plannen een colonne van enkele tientallen tractoren die maandag vanaf 6 uur vanuit het Luikse Glaaien via Sint-Truiden richting Brussel trekt, naar de hoofdzetel van handelsfederatie Comeos in Oudergem.

Na toespraken aan Comeos willen de actievoerders naar een supermarkt trekken, om daar klanten en supermarkten te sensibiliseren over de prijzen.

Belga/SN

Lees ook in Fruit

Steeds meer ‘eeuwige’ PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa

Fruit Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo's melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de 20 onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.
Meer artikelen bekijken