Startpagina Mechanisatie

Nieuwe frontmaaiers met 4 m werkbreedte

Krone biedt 2 nieuwe 4 m brede frontmaaiers aan op basis van de EasyCut F 400 CV Fold: de EasyCut F 400 Fold zonder kneuzer, met zwadvijzel, en de EasyCut F 400 CR, met een starre maaibalk en rollenkneuzer.

Leestijd : 1 min

D e vijzel met een diameter van 45 cm van de EasyCut F 400 Fold legt het gemaaide gewas tussen de banden van de trekker in een zwad. De breedte is verstelbaar.

De prestaties van de frontmaaier komen vooral naar voren bij het ophalen van groenvoer, in combinatie met een opraapwagen. Met een transportbreedte van nog geen 3 m kan de combinatie niet alleen veilig de weg op, maar ook gemakkelijk door smalle stalingangen.

Streeploos maaien

Als onderdeel van de triple-maaier zijn de nieuwe modellen goed voor een maximale benutting van de werkbreedte. Zo kan in combinatie met de EasyCut B 1000 een werkbreedte van maar liefst 10 m worden gehaald, met een overlap tot wel 57 cm per zijde.

Perfect gekneusd met rollen

De frontmaaier EasyCut F 400 CR heeft een starre maaibalk en standaard rollenkneuzer van polyurethaanrollen met een diameter van 25 cm. Als optie zijn er de M-Rolls, die met stalen rollen het gewas intensief en tegelijk behoedzaam kneuzen. Dit voorkomt verliezen en versnelt het drogen.

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken