Startpagina Pluimvee

Europa laat vaccineren tegen vogelgriep toe

De Europese Commissie heeft op 20 februari een reglement goedgekeurd waardoor men in de Europese Unie kan terugvallen op vaccineren tegen de hoogpathogene vormen van vogelgriep als manier om de ziekte te voorkomen of onder controle te houden.

De vraag naar regels voor vaccinatie tegen vogelgriep komt volgens het Europese voedselveiligheidsagentschap (EFSA) van de lidstaten, die sinds de zomer van 2022 geconfronteerd worden met het hoogpathogene vogelgriepvirus.

Sinds de jaren ‘90 van vorige eeuw hanteert Europa een non-vaccinatiebeleid voor vogelgriep, maar dat beleid is niet langer houdbaar. In een tekst die op 12 maart van kracht wordt, preciseert de Europese Commissie de toegelaten soorten vaccins, de opvolging ervan en de regels om de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

PAS-reeks (14): Hoe ammoniakemissie reduceren op pluimveebedrijven?

Milieu Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd in Het Belgisch Staatsblad. Voor elk pluimveebedrijf werden reductiedoelstellingen vooropgesteld. Het stikstofdecreet bepaalt dat de doelstellingen kunnen gerealiseerd worden door het verminderen van het aantal dieren, door een ammoniakemissiereducerende maatregel of door een combinatie van beide.
Meer artikelen bekijken