Startpagina Veeteelt

DGZ zoekt nieuwe leden voor Algemene Vergadering

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zoekt kandidaten om 5 vrijgekomen mandaten in de Algemene Vergadering in te vullen.

Leestijd : 2 min

DGZ is een vereniging waarvan de effectieve leden uitsluitend veehouders zijn. Er zijn 5 mandaten vrijgekomen.

De verkiezingen om deze mandaten in te vullen, zullen plaatsvinden op de statutaire Algemene Vergadering van DGZ op woensdag 24 mei 2023.

De algemene voorwaarden tot effectief lidmaatschap van de Algemene Vergadering zijn: niet ouder zijn dan 67 jaar en veehouder zijn met een landbouwactiviteit in hoofdberoep.

Het Bestuursorgaan van DGZ doet een oproep naar alle actieve veehouders die aan deze voorwaarden voldoen, om zich kandidaat te stellen voor onderstaande open mandaten:

· Sector varkens West-Vlaanderen : 1 open mandaat (opvolging Jan Fevery)

· Sector herkauwers Oost-Vlaanderen : 1 open mandaat (opvolging Etienne Hamerlinck)

· Sector herkauwers West-Vlaanderen: 1 open mandaat (opvolging Lut Bellegeer)

· Sector herkauwers Antwerpen: 1 open mandaat (opvolging Marcel Heylen)

· Sector pluimvee Limburg: 1 open mandaat (opvolging Yves Roebben)

Je kan je kandidaat stellen door vóór vrijdag 5 mei 2023 een brief te sturen naar: DGZ, Industrielaan 29 – 8820 Torhout – t.a.v. de voorzitter; of mailen naar AVenRVB@dgz.be. In je kandidatuur vermeld je volgende gegevens:

a. dat je je kandidaat wil stellen als effectief lid van de Algemene Vergadering van DGZ;

b. het mandaat waarvoor je je kandidaat stelt (vb. sector varkens West-Vlaanderen);

c. jouw adres, telefoon- en/of gsm-nummer, mailadres en geboortedatum.

Een voorbeeldbrief voor de kandidatuurstelling vind je op de website van DGZ-Vlaanderen: www.dgz.be/brief-kandidatuur-av-dgz.

Het is belangrijk voor DGZ en de landbouwsector dat actieve veehouders zich engageren om mee te denken en te participeren in de werking van DGZ.

DGZ

Lees ook in Veeteelt

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken