Startpagina Actueel

Gratis barcodes voor Waalse landbouwers die hun producten in de winkel willen verkopen

Wallonië stelt 1.000 barcodes gratis ter beschikking van Waalse boeren die de verkoop van hun producten in voedingswinkels willen verhogen. Zo kondigde Waals minister van Landbouw Willy Borsus op 13 maart aan.

Leestijd : 1 min

Om in de winkel te kunnen liggen en verkocht te worden, moet een product een streepjescode hebben. In het verkoopproces, tijdens het afrekenen, is deze stap essentieel: de streepjescodes identificeren elk product op unieke wijze, met een productlabel dat voldoet aan internationale normen voor voedseltraceerbaarheid.

Maar voor boeren is deze aanpak niet altijd gemakkelijk. “Produceren is één zaak; verkopen is een andere. Toegang krijgen tot een verkoopnet is niet altijd evident voor de landbouwers”, stelt minister Borsus in een persmededeling. “Acht op de 10 Franstaligen plannen echter om meer aandacht te besteden aan de oorsprong van producten.Ze zullen daarom waarschijnlijk de voorkeur geven aan lokale en lokale producten. Dit aanzienlijke potentieel moet onze producenten ten goede kunnen komen. Daarom moeten we er alles aan doen om hun toegang tot distributiepunten te vergemakkelijken.”

1.000 barcodes

Wallonië, het Collège des Producteurs (de koepel van de Waalse landbouwsector) en zijn partners leveren daarom de 1.000 EAN-barcodes met 13 cijfers gratis aan. Ze kunnen in elke voedingswinkel gebruikt worden. Geïnteresseerde landbouwers kunnen een online-formulier invullen met de producten waarvoor een barcode willen op: https://collegedesproducteurs.be/interface-producteurs-distributeurs/act...

Belga

Lees ook in Actueel

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken