Startpagina Voor ons gezin

Wortelsoep met gerst en muntolie

Dit is een recept voor wortelsoep, maar dan wel een die simpel klaar te maken is en die heerlijk anders smaakt. Deze soep krijgt een licht gerookte smaak door de geroosterde wortelen, ui en knoflook. De muntolie zorgt voor een frisse toets. Je hebt een uur nodig om het klaar te maken voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

4 wortelen

2 ajuinen

2 teentjes knoflook

4 el olijfolie

4 takjes tijm

1 kl currypoeder

750 ml groentebouillon

100 g gerst

0,50 bouillonblokje

Voor de muntolie

3 takjes munt

100 ml olijfolie

1 teentje knoflook

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200 ° C

Spoel en snijd de wortelen in gelijke stukken.

Pel en snijd de ui in grove stukken.

Schik de wortelen, ui en knoflook op een bakplaat.

Overgiet met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de takjes tijm bij en meng alles goed onder elkaar.

Rooster 35 minuten in de oven.

Kook ondertussen de gerst met het bouillonblokje en giet af.

Maak muntolie door de muntblaadjes samen met een teentje knoflook, olijfolie en peper en zout in een maatbaker glad te mixen.

Neem een hoge kookpot en voeg de geroosterde groenten samen toe. Pel de knoflook, voeg toe aan de groenten en giet er de bouillon bij.

Kook de soep 10 minuten op een rustig vuurtje.

Kruid met peper, zout en currypoeder.

Mix de soep glad en verdeel over de soepkommen. Werk af met gerst en muntolie.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken