Startpagina Veeteelt

Water: cruciaal binnen de veehouderij, maar vaak vergeten

Voldoende drinkwater van goede kwaliteit is cruciaal voor mens en dier. De kwaliteit van het drinkwater voor de veestapel heeft niet alleen een belangrijke invloed op de gezondheid van de dieren, het bepaalt ook in grote mate de technische prestaties van veeteeltbedrijven. Toch blijft het voor Vlaamse veeteeltbedrijven vaak een uitdaging om het jaarrond voldoende kwalitatief drinkwater beschikbaar te hebben.

Via verschillende projecten zet Inagro, in samenwerking met andere praktijk- en onderzoekscentra, in op onderzoek en begeleiding van veehouders. Op deze Wereldwaterdag zoomt Inagro in op de resultaten van diverse onderzoeken naar drinkwaterbeschikbaarheid en -kwaliteit.Vlaamse veehouders lever(d)en heel wat inspanning om meer voor alternatieve drinkwaterbronnen op hun bedrijf in te zetten. De klassieke, diepe grondwaterwinningen werden in het laatste decennium op heel wat veeteeltbedrijven deels of volledig afgebouwd en vervangen door minder kwetsbare waterbronnen. Veel veehouders...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken