Startpagina Aardappelen

Wat heeft rijenbemesting te bieden in de aardappelteelt?

Met het steeds strenger worden van het mestactieplan, de duurdere meststofprijzen en het aanhoudende probleem van te hoge nitraatresidu’s na de teelt van (late) aardappelen, is de interesse in rijenbemesting de laatste jaren sterk gestegen. De landbouwers worden steeds meer vragende partij om deze techniek op hun percelen toe te passen als een van de mogelijke maatregelen voor een duurzamere bemesting.

Het onderzoek rond rijenbemesting in aardappelen is niet nieuw. De eerste proeven in de jaren 90 gebeurden met de hand, omdat er geen machines voorhanden waren die dit op praktijkschaal konden toepassen. Toch was het interessant om de eerste ervaringen op te doen met deze nieuwe techniek. Zo’n 10 jaar geleden werden proeven in Vlaanderen aangelegd op praktijkpercelen met de toen voorhanden zijnde mechanisatie. Dat waren in hoofdzaak plantmachines die door de telers zelf waren voorzien van een systeem om stikstof in de rij te plaatsen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken