Startpagina Voor ons gezin

Galette met geitenkaas, peer en ham

Een galette, dat is een taartje waarvan je de zijkanten naar binnen plooit en die je met allerlei lekkere ingrediënten kan beleggen. Met dit recept geniet je van een galette met geitenkaas, peer en ham. Je hebt zo’n 65 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen. Smakelijk!

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

150 g bloem

100 g boter op kamertemperatuur

1 el melk

zout

Voor de vulling:

1 ei

100 g yoghurt

75 g geitenkaas (rolletje)

4 sneetjes gedroogde ham

1 peer (Durondeau)

2 takjes rozemarijn

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de bodem. Kneed de bloem met het zout en boter tot een kruimelig deeg. Voeg er de melk aan toe en kneed tot een mooi glad deeg.

Draai het deeg in folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Klop het ei los met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer het in met het eimengsel. Laat nog een beetje over voor de afwerking. Laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.

Halveer en schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.

Snijd de geitenkaas in stukjes en scheur de ham in stukken.

Verdeel de kaas, ham, peer op de galette en vouw de rand naar binnen. Werk af met fijngehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.

Wrijf de rand in met de overschot van het eimengsel. Bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.

Haal de galette uit de oven en werk af met een beetje verse rozemarijn en kruid met peper.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken