Mangalica-varkens worden steeds populairder in Vlaanderen
Alles wat ze vertellen over Mangalica-varkens klopt. Ze zijn goed bestand tegen het buitenleven, en ze zorgen voor lekkerder en mooi gemarmerd vlees. Landbouwleven trok de laarzen aan om kennis te maken met het ras bij Michaël en Sofie, hobbyboeren die Mangalica-varkens kweken voor eigen consumptie.




Het Mangalica-ras kent zijn oorsprong in Hongarije. De varkens van dit ras staan ook bekend als wol- of woelvarkens. De wol verwijst naar de lange, gekrulde witte of bruine haren in de vacht. Het woelen in de bodem is wat dit ras het allerliefste doet. Steeds meer Vlaamse leveranciers willen Mangalica-vlees kunnen aanbieden aan de horeca en aan gespecialiseerde slagerijen en het aantal kwekers neemt in Vlaanderen traag maar gestaag toe.
Aansluiten bij stamboek...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement