Startpagina Wetgeving

Heb ik recht op eindepachtvergoeding na pachtontbinding?

Vorig jaar werd mijn pachtovereenkomst door de Vrederechter ontbonden. Ik heb mij daarbij neergelegd, maar wil wel nog mijn eindepachtvergoeding ontvangen. Mijn verpachter stelt dat ik daar geen recht zou op hebben omdat de pacht in mijn nadeel ontbonden werd. Klopt dit?

De Pachtwet voorziet principieel in een vergoeding voor de pachter die het gepachte goed verlaat en dit terug aan de verpachter ter beschikking stelt. Deze vergoeding valt in verschillende onderdelen uiteen. Dit is de reden waarom in het algemeen van eindepachtvergoedingen wordt gesproken. Wij zetten voor u de belangrijkste principes op een rijtje.

De meest gekende vorm van eindepachtvergoeding is deze die is voorzien in art. 45 Pachtwet. In dit artikel werd een vergoeding voorzien voor de afgaande...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken