Startpagina Vleesvee

Steeds meer Vlaamse vleesveehouders kiezen voor Blonde d’Aquitaine

Het vleesras Blonde d’Aquitaine had vroeger geen al te beste reputatie bij Vlaamse boeren, maar dat is onterecht. Je ziet dit ras dan ook steeds vaker opduiken. Landbouwleven ging praten met Filip Coussens, een jonge vleesveehouder uit Zottegem die enkele jaren geleden startte met dit ras.

De familie Coussens boert voorlopig nog op 2 plaatsen. De ouderlijke hoeve ligt in parkgebied. Eind dit jaar worden de activiteiten daar stopgezet, omdat er geen moderniseringen mogelijk zijn. De vergunningen kunnen immers niet worden verlengd. In 2016 kregen ze de kans om 1 km verderop een nieuw bedrijf te starten. Omdat alle opties daarbij open lagen, kozen Filip en zijn familie ervoor om te stoppen met melkvee en om te starten met vleesvee.

“Dat was zeker geen gemakkelijke keuze,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Bereken zelf je PAS-referentie 2030

Stikstof Via een online referentietool kan je zelf de PAS-referentie 2030 van je bedrijf berekenen, de maximale ammoniakemissie die je bedrijf na 2030 mag uitstoten. Sinds maandag 28 april kan je ook een afwijkende berekeningsmethode van de referentiesituatie 2021 aanvragen.
Meer artikelen bekijken