Startpagina Mechanisatie

ICAReS wil drempel naar UAV-toepassingen verkleinen

Via demonstratie-events met drones en bevragingen wil het project ICAReS de drempel naar UAV-toepassingen verkleinen in de sectoren landbouw, water en infrastructuur, en natuur- en bosbeheer.

Deze pro-actieve aanpak moet op termijn leiden tot partnermatching en tot innovatie in de sector. Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) participeert in dit Interreg project en focust op de landbouwsector.

De markt van de drones (UAV of Unmanned Aerial Vehicle) ontwikkelt zich in razendsnel tempo, maar er zijn nog enorm veel onontgonnen opportuniteiten waar de technologie van RPAS (Remotely Piloted Arcraft system) het verschil kan maken. Het project ICAReS, dat staat voor Innovation Cluster Accelerating Remote Sensing, wil daarom...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken