Startpagina Onderwijs

Leerlingen en leerkrachten over de grenzen heen

Op het Land- en Tuinbouwinstituut Oedelem krijgen zowel leerlingen als leerkrachten volop kansen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit doen ze via een buitenlandse stage of via samenwerking met andere scholen over de grenzen heen. De land- en tuinbouwsector is dan ook per regio heel verschillend gezien de regio-specifieke omstandigheden en wetgeving.

Een buitenlandse stage vormt voor jongeren een unieke kans om zowel op professioneel als persoonlijk vlak extra ervaring op te doen vooraleer ze afstuderen en hun vleugels uitslaan. We zijn ervan overtuigd dat een stage in het buitenland ideaal is voor leerlingen uit de derde graad. Het is net voor deze leeftijdscategorie belangrijk om op eigen benen te leren staan.

Een spannend avontuur

Op persoonlijk vlak is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken